Снимка БулфотоМая Манолова обяви какви спешни мерки трябва да предприеме държавата

...
Снимка БулфотоМая Манолова обяви какви спешни мерки трябва да предприеме държавата
Коментари Харесай

Манолова: Хората се притесняват, че увеличенията на пенсиите ще бъдат изядени от инфлацията

Снимка Булфото

Мая Манолова разгласи какви незабавни ограничения би трябвало да предприеме страната в изискванията на пандемия. 

Държавата би трябвало да компенсира скока на битовите сметки и електрическата енергия, както на семействата, по този начин и на бизнеса, поради инфлацията. Това сподели на конференция във Видин ръководителят на Гражданската платформа " Изправи се БГ! Ние идваме! "  Мая Манолова, която се срещна през днешния ден с жители във Видин, Дунавци и Арчар.

Притесненията на хората са, че направените нараствания на пенсиите ще бъдат " изядени " от инфлацията.

Направили сме нужните планове и по тази причина настояваме всички битови сметки да бъдат поети от страната. За бизнеса това ще коства сред 150 и 180 милиона лв. на месец, а за семействата - 30 милиона лв.. Очаква се от началото на идната година ще бъде увеличена и цената на водата, сподели Манолова.

Служебното държавно управление може да направи тази отплата и без парламент, тъй като поради инфлацията приходите в държавната хазна се усилват, добави тя.

По думите ѝ на енергийната борса някои печелят от скъпия ток и по тази причина тези пари могат да се преразпределят. Като образец Манолова уточни, че АЕЦ " Козлудуй " ще осъществя доходи близо 1,5 милиарда лв. за зимните месеци и става дума за преразпределение на дивидента в държавната хазна.

За късия период на 46-тото Народно заседание от гражданската платформа " Изправи се.БГ " са изпълнили част от поетите обещания - повишение на приходите, преизчисляване на пенсиите и заплащане на 650 лв. от втората година от майчинството, уточни Манолова, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР